0 Πόρτο Χέλι αξιοθέατα Featured

Πόρτο Χέλι & αξιοθέατα: Ποια μέρη να βάλετε στη λίστα σας

Το Πόρτο Χέλι, ένας μαγευτικός παράδεισος στην καρδιά της Αργολίδας, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για να περάσετε το καλοκαίρι σας. Αυτός ο παραθαλάσσιος οικισμός συνδυάζει την παραδοσιακή γοητεία με την πολυτέλεια και προσφέρει μια πληθώρα από αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.

To Πόρτο Χέλι είναι επίσης η ιδανική βάση για ημερήσιες εκδρομές σε γειτονικές τοποθεσίες, όπως το γραφικό Λεωνίδιο, τη μοναδική Ερμιόνη και το μαγευτικό Τολό, που προσφέρουν έναν πολύχρωμο καμβά εμπειριών.

Με όλα αυτά και ακόμη περισσότερα αξιοθέατα, το Πόρτο Χέλι επιβεβαιώνει την ξεχωριστή αξία του ως τοποθεσία, αναδεικνύοντας την ομορφιά της Αργολίδας και χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές σε όλους τους παραθεριστές.

5 must-see αξιοθέατα στο Πόρτο Χέλι

Το εκκλησάκι του Αγίου Αιμιλιανού

Το εκκλησάκι του Αγίου Αιμιλιανού βρίσκεται στην κορυφή ενός υπερυψωμένου λόφου, πάνω σε μια φυσική νησίδα, και προσφέρει έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό θέας και ηρεμίας.

Στο πανέμορφο αυτό εκκλησάκι τελούνται συχνά γάμοι και βαφτίσεις και παρά το ότι υπάρχει μόνιμη ιδιωτική φύλαξη, η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν αυτήν τη μαγευτική εμπειρία.

Η βυθισµένη αρχαία Πόλη των Αλιέων

Η βυθισμένη αρχαία Πόλη των Αλιέων αποτελεί το σημαντικότερο, ίσως, αξιοθέατο στην περιοχή νότια του Πορτοχελίου, προς την Κόστα. Από τις αρχές του 20ου αιώνα έγιναν αρχαιολογικές ανασκαφές, με τις σημαντικότερες να ξεκινούν από Αμερικανούς το 1962. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών αποκαλύφθηκαν αρχαίοι ναοί, ένα στάδιο και πληθώρα πλίνθινων και πήλινων αντικειμένων. Υποθαλάσσια, εξακολουθούν να αναδύονται τα απομεινάρια του τείχους του αρχαίου λιμανιού και η βυθισμένη κιονοστοιχία του ναού του Απόλλωνα.

Για τους λάτρεις του βυθού, η κολύμβηση στα νερά του Πορτοχελίου ανάμεσα στα αρχαία ευρήματα της πόλης των Αλιέων προσφέρει μια μοναδική εμπειρία!

Το Κρανίδι

Το Κρανίδι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους λόφους της Αγίας Άννας με βορειοδυτικό προσανατολισμό. Οι πετρώδεις σχηματισμοί και η χαμηλή βλάστηση στην περιοχή δυτικά και ανατολικά της πόλης δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το πευκοδάσος της Κορακιάς στη νοτιοανατολική πλευρά.

Παρόλο που το Κρανίδι βρίσκεται στην ηπειρωτική Αργολίδα, προσανατολίζεται πολιτιστικά προς τα νησιά του Σαρωνικού, κάτι που φυσικά καθρεφτίζεται στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Γι’ αυτό κανείς αισθάνεται περισσότερο ότι βρίσκεται σε κάποιο νησί όταν βολτάρει στο Κρανίδι.

Πολλοί επιλέγουν να επισκεφθούν το Κρανίδι ως ημερήσια εκδρομή από το Ναύπλιο ή το Πόρτο Χέλι.

Τα πιο παραδοσιακά σπίτια της περιοχής χρονολογούνται από το 1840 έως το 1890, όταν το Κρανίδι άκμαζε λόγω της ιστιοφόρου ναυτιλίας. Στα βόρεια, θα συναντήσετε το βουνό του προφήτη Ηλία, και βορειοδυτικά τον όρμο της Κοιλάδας με το παραδοσιακό χωριό και το προϊστορικό σπήλαιο Φράγχθι σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων.

Η λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας

Η λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας, βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Πορτοχελίου και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Αργολίδας. Σύμφωνα με την παράδοση, ο κόλπος της λιμνοθάλασσας ήταν αγαπημένο καταφύγιο των πειρατών.

Οι ντόπιοι θεωρούν τα νερά της ιαματικά και πολλοί την επιλέγουν για χαλάρωση και κολύμπι. Είναι ιδανική για surf και άλλα θαλάσσια σπορ, και εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, καθώς βρίσκεται δίπλα από τον παραλιακό δρόμο.

Ο πύργος της Έλλης

Το πρώτο ιδιωτικό ατμόπλοιο σκάφος που έφτασε στο λιμάνι του Πορτοχελίου ήταν το «Ελλάκι», του μεγαλογιατρού Αναγνώστου και της συζύγου του, οι οποίοι ανάμεσα στα έτη 1928-1930 κατασκεύασαν την πρώτη έπαυλη στον οικισμό, γνωστή πλέον ως Πύργος της Έλλης.

Ο Πύργος της Έλλης κυριολεκτικά ξεπροβάλλει από τη θάλασσα, υποδεχόμενος τους επισκέπτες που πλησιάζουν από τον Αργολικό Κόλπο προς το κοσμοπολίτικο λιμάνι, ενώ ως κτίσμα διαθέτει μια πολύ σπάνια για τον ελληνικό χώρο αρχιτεκτονική. Η αισθητική του πύργου είναι επηρεασμένη από το γοτθικό στυλ, και οι μυτεροί πυργίσκοι του τον κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες πολυτελείς κατοικίες.

Ημερήσιες εκδρομές από Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι αποτελεί ιδανική βάση για ημερήσιες εκδρομές προς μοναδικούς προορισμούς, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς της φύσης, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικά χωριά και υπέροχες παραλίες.

Μια ποικιλία εμπειριών για κάθε ταξιδιώτη ξετυλίγεται γύρω από το Πόρτο Χέλι και σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Με εύκολη πρόσβαση για αυτοκίνητο ή σκάφος, το Πόρτο Χέλι είναι η ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα καλύτερα αξιοθέατα της περιοχής.

SHARE