Μαρίνα Πόρτο Χέλι - προοπτική διάδρομος

Λιμενικά τέλη & νομοθεσία: Τι ισχύει για ημερήσιο, μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό

Τα λιμενικά τέλη και η νομοθεσία σχετικά με τον ελλιμενισμό σκαφών απασχολούν κάθε ιδιοκτήτη σκάφους και καπετάνιο, καθώς είναι μέρος των συνολικών εξόδων που θα χρειαστεί να υπολογίσει για τη διαχείμαση του σκάφους, αλλά και για τις καλοκαιρινές διακοπές με σκάφος αναψυχής.

Γενικά τα λιμενικά τέλη αλλάζουν με το μήκος κάθε σκάφους, τις μέρες ελλιμενισμού και τον χρόνο αποπληρωμής τους (προκαταβολή ή σταδιακή αποπληρωμή).

Στο άρθρο αυτό θα εξηγήσουμε τι ισχύει στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι σχετικά με τα λιμενικά τέλη και την κείμενη νομοθεσία, ώστε να σας διευκολύνουμε να υπολογίσετε το συνολικά σας έξοδα.

Λιμενικά τέλη – τι ισχύει στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι;

Τα λιμενικά τέλη στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι υπολογίζονται σύμφωνα με τη διάρκεια ελλιμενισμού που θα επιλέξετε και έχουν ως εξής:

Ο αναλυτικός οδηγός μας αναφέρει το κόστος ελλιμενισμού στη μαρίνα μας για όλα τα μήκη σκαφών. Μπορείτε να τον κατεβάσετε και να δείτε όλες τις περιπτώσεις ελλιμενισμού μαζί με τα τέλη.

Διαφορετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το tab «Κόστος ελλιμενισμού» στη σελίδα αίτησης ελλιμενισμού. Τοποθετώντας στα αντίστοιχα πεδία το ολικό μήκος και τις επιθυμητές ημερομηνίες ελλιμενισμού για το σκάφος σας, μπορείτε να δείτε πόσο περίπου θα είναι το κόστος για να ελλιμενιστεί το σκάφος σας στη μαρίνα μας.

Φυσικά, καλύτερα είναι να καλέσετε στο γραφείο της μαρίνας γιατί πάντα μπορεί να υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο στην εξίσωση κόστους π.χ. η δυνατότητα για έκπτωση.

Νομικές υποχρεώσεις κάθε σκάφους που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι

 1. Οι πλοίαρχοι του κάθε σκάφους οφείλουν να τηρούν τον κανονισµό αποφυγής συγκρούσεων και τους ισχύοντες κανόνες για την ασφαλή ναυσιπλοΐα.
 2. Η µέγιστη ταχύτητα οποιουδήποτε σκάφους µέσα στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας επιτρέπεται να φτάσει μέχρι τους πέντε (5) κόµβους.
 3. Κάθε σκάφους που πρόκειται να κάνει πρόσδεση σε θέση της μαρίνας, ακολουθεί τις οδηγίες του προσωπικού της μαρίνας.
 4. Το σκάφος πρέπει να διαθέτει όλα τα απαραίτητα νόμιμα διαπιστωτικά έγγραφα των (ελληνικών αρχών ή των αντιστοίχων αρχών του εξωτερικού αν φέρει ξένη σηµαία), για να μπορεί να κινείται εντός της μαρίνας.
 5. Για τυχόν προβλήµατα, βλάβες ή ζηµιές που παρουσιαστούν στο σκάφος, οι διαχειριστές του σκάφους οφείλουν να ενημερώσουν εγκαίρως τη μαρίνα.

Πότε & από ποιον καταβάλλονται τα λιμενικά τέλη;

Τα τέλη ελλιμενισμού προκαταβάλλονται είτε από τον ιδιοκτήτη του σκάφους, είτε από τον καπετάνιο του, ή από τον φορέα που εκπροσωπεί το σκάφος εάν είναι επαγγελματικό. Η πρώτη ηµέρα που ισχύει ο ελλιμενισμός ξεκινά στις 12:00 το μεσημέρι της ημέρας εισόδου και λήγει την επόμενη μέρα την ίδια ώρα.

Τι παροχές έχει κάποιος που επιλέγει τη Μαρίνα Πόρτο Χέλι για τον ελλιμενισμό του σκάφους του;

Λιμενικά τέλη νομοθεσία - Μαρίνα Πόρτο Χέλι
Μαρίνα Πόρτο Χέλι
 • Ελλιμενισμός με πρυµνοδέτηση ή πλαγιοδέτηση
 • Νερό για ανεφοδιασμό του σκάφους
 • Ηλεκτρικό ρεύµα και σύνδεση WiFi
 • Συλλογή των απορριµµάτων
 • Συλλογή ελαιωδών και οργανικών λυμάτων
 • Δεξαµενές απόρριψης µαγειρικών ελαίων
 • Σύστημα λειτουργίας της μαρίνας σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών
 • Πλήρη προσβασιµότητα για άτοµα µε ειδικές ανάγκες
 • Χώροι στάθµευσης ποδηλάτων και οχημάτων
 • Προσκρουστήρες επί των µετώπων των κρηπιδωµάτων
 • Υπηρεσίες καθαριότητας
 • Υπηρεσίες βοήθειας στην πρόσδεση
 • Ολοκληρωμένα συστήματα φύλαξης και ασφάλειας των σκαφών

Στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι θα βρείτε ένα απάνεμο σημείο με φυσική προστασία από θαλάσσια ρεύματα για να προσδέσετε το σκάφος σας. Είτε πρόκειται για χειμερινό ελλιμενισμό είτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, η μαρίνα μας προσφέρεται, αφού αποτελεί ιδανικό σημείο απόπλου προς μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα. Αναζητήστε μας σε Facebook, Instagram και Linkedin και μάθετε περισσότερα για την τοποθεσία, την ομάδα και τη φιλοσοφία μας.

SHARE