Συντήρηση σκαφών - Πόρτο Χέλι

Συντήρηση σκαφών: Ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι;

Η συντήρηση σκαφών αποτελεί μία ακόμα υπηρεσία μας που διευκολύνει τους ιδιοκτήτες σκαφών να προετοιμάσουν τα σκάφη τους για την επόμενη τουριστική περίοδο. Στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να αφήσετε το σκάφος σας για διαχείμαση και να ολοκληρώσετε εργασίες συντήρησης ήπιες προς το περιβαλλον.

Για εργασίες  που απαιτούν ανέλκυση του σκάφους και βαρέως τύπου επισκευές, εξωτερικές (π.χ. υφάλων) ή εσωτερικές (π.χ. μηχανής), σας φέρνουμε  σε άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας στην περιοχή, ώστε να επιλέξετε την καλύτερη προσφορά για το πιο ποιοτικό αποτέλεσμα.
Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε αναλυτικά τις δυνατότητες που μπορείτε να αξιοποιήσετε, εάν επιλέξετε τη Μαρίνα Πόρτο Χέλι για τη διαχείμαση του σκάφους σας. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας οργανώνει την ολοκληρωμένη συντήρηση ή την επισκευή του σκάφους σας, ώστε να το έχετε διαθέσιμο για τις επόμενες διακοπές σας.

Εργασίες για συντήρηση σκαφών στη μαρίνα μας

Ανανέωση σωστικών και πυροσβεστικού εξοπλισμού

1 Συντήρηση σκαφών Ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν στη Μαρίνα Πόρτο Χελίουημερήσιο μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό
Αλλαγή πυροσβεστικού εξοπλισμού

Κάθε σκάφος οφείλει σύμφωνα με τον νόμο να διαθέτει ενημερωμένο σωστικό και πυροσβεστικό εξοπλισμό. Για τον λόγο αυτό και φυσικά για να είστε σίγουροι ότι ταξιδεύετε στη θάλασσα με ασφάλεια, ο εξοπλισμός που έχει υποστεί φθορές ή έχει παρέλθει η ημερομηνία ασφαλούς λειτουργίας του, θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Η ανανέωση σωστικού και πυροσβεστικού εξοπλισμού που γίνεται στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι αφορά:

 • Τα ατομικά σωσίβια του σκάφους
 • Τα στρογγυλά σωσίβια
 • Τις σωσίβιες σχεδίες
 • Τους πυροσβεστήρες, τις μάνικες πυρόσβεσης και τον υπόλοιπο πυροσβεστικό εξοπλισμό
 • Τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα
 • Το φαρμακείο
 • Τα κουπιά
 • Τον φακό
 • Τη βασική άγκυρα
 • Την πλωτή άγκυρα και το σχοινί
 • Τα σύμβολα IMO

Επισκευή και συντήρηση εξοπλισμού σκαφών

4 Συντήρηση σκαφών Ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν στη Μαρίνα Πόρτο Χελίουημερήσιο μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό
Εγρασίες συντήρησης εξοπλισμού σκάφους

Στην μαρίνα μας μπορείτε επίσης να συντηρήσετε το σύνολο του εξοπλισμού του σκάφους σας, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, των δικτύων, των κινητήρων (βενζίνης ή diesel), των υδραυλικών συστημάτων, των συστημάτων μόνωσης, των υφάλων (GRP), των παραθύρων plexiglass καθώς και της επισκευής υφασμάτων και τεντών. Εργασίες που αφορούν επισκευές και συντήρηση στο εσωτερικό του σκάφους και δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, μπορούν να πραγματοποιούνται εντός της μαρίνας.

Υποβρύχια επιθεώρηση σκάφους

6 Συντήρηση σκαφών Ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν στη Μαρίνα Πόρτο Χελίουημερήσιο μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό
Σκάφος μαζί με προπέλα -υποβρύχια λήψη

Πέρα από τις εργασίες συντήρησης, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα για υποβρύχια επιθεώρηση υφάλων, ανίχνευση πιθανών αλλοιώσεων και εκτίμηση επισκευής για την καρίνα, την προπέλα και τον άξονα του σκάφους. Κατόπιν συνεννόησης μπορεί να λάβει χώρα και καθαρισμός με βούρτσα, γυάλισμα αξονικών και προπελών, αλλαγή σε προπέλες, πηδάλια και ανόδια, υποβρύχια στεγανοποίηση τελικού άξονα και αναρροφήσεων.

 Βαφή και γυάλισμα

2 Συντήρηση σκαφών Ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν στη Μαρίνα Πόρτο Χελίουημερήσιο μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό
Βαφή σκάφους

Στις εγκαταστάσεις των συνεργατών της μαρίνας, στα πλαίσια της συντήρησης σκαφών κατά τη διαχείμαση, λαμβάνει χώρα η βαφή και το γυάλισμα των υφάλων του σκάφους είτε πρόκειται για πολυεστερικά, ξύλινα ή μεταλλικά σκάφη.

Βαφή και γυάλισμα σε σκάφος βήμα-βήμα

 1. Βήμα 1: Καθαρισμός από λεκέδες και σημάδια σκουριάς στα ύφαλα από μεταλλικά εξαρτήματα του σκάφους, άλατα και άλλες δυσχρωμίες.
 2. Βήμα 2: Γυαλοχαρτάρισμα και τρίψιμο επιφανειών για λείανση επιφανειών.
 3. Βήμα 3: Εφαρμογή primer για γέμισμα στα σημεία που διαγράφονται ατέλειες και ασυνέχειες υλικού.
 4. Βήμα 4: Εφαρμογή χρώματος πολυουρεθάνης υψηλής ποιότητας και μεγάλης χημικής αντοχής.
 5. Βήμα 5: Γυάλισμα γάστρας σκάφους για στιλπνότητα και αντοχή στις εναλλασσόμενες περιβαλλοντικές  συνθήκες και τη διάβρωση.
 6. Βήμα 6: Φινίρισμα με ειδικό γυαλιστικό κερί σκαφών για μεγαλύτερη προστασία από την επαφή με το νερό.

Επισκευές ώσμωσης & αντιοσμωτική προστασια σε πολυεστερικά σκάφη – Επισκευές στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων εταιρειών

3 Συντήρηση σκαφών Ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν στη Μαρίνα Πόρτο Χελίουημερήσιο μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό

Η ώσμωση είναι ίσως ο χειρότερος εχθρός των πολυεστερικών σκαφών. Πάντα η πρόληψη είναι προτιμότερη της θεραπείας, γι’ αυτό και προτείνουμε συντήρηση σκάφους με αντιοσμωτική προστασία που γίνεται σε πέντε στάδια:

 1. Προετοιμασία της πολυεστερικής επιφάνειας τους σκάφους με αφαίρεση του παλαιού υφαλοχρώματος.
 2. Πολύ καλό στέγνωμα για αποφυγή δημιουργίας νέων αλλοιώσεων λόγω υγρασίας.
 3. Εφαρμογή εποξικού primer για προστασία ενάντια στην ώσμωση.
 4. Εφαρμογή εποξικού ασταριού.
 5. Έλεγχος στον βαθμό υγρασίας σε σωστές συνθήκες ατμοσφαιρικής υγρασίας.

Ξυλουργικές εργασίες & επισκευές καταστρώματος – Επισκευές στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων εταιρειών

5 Συντήρηση σκαφών Ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν στη Μαρίνα Πόρτο Χελίουημερήσιο μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό

Βλάβες στο κατάστρωμα του σκάφους μπορεί να προκληθούν από μια ατυχή σύγκρουση, μια δύσκολη πλαγιοδέτηση, από τις καιρικές συνθήκες, από ένα ατύχημα στο κατάστρωμα, αλλά και την αναμενόμενη φυσική φθορά από τις ακτίνες του ηλίου. Αποκαταστήστε τέτοιες φθορές στη μαρίνα μας.

Μπορείτε να επιλέξετε ειδικά επισφραγιστικά προϊόντα στην επισκευή του καταστρώματος, ώστε να επιβραδύνετε τη φυσική βιολογική μείωση στο πάχος του teak deck σας.

Κόστος συντήρησης σκαφών στη Μαρίνα Πόρτο Χέλι

Το κόστος για συντήρηση σκαφών υπολογίζεται ανάλογα με τις εργασίες που θα λάβουν χώρα καθώς και το μέγεθος του σκάφους. Για σκάφη που διαχειμάζουν στη μαρίνα μας, ισχύουν ειδικές τιμές που διαμορφώνονται σύμφωνα με το κόστος των απαιτούμενων υλικών και των υπηρεσιών των τεχνικών συνεργείων, που αναλαμβάνουν τις επιμέρους εργασίες.

Διαβάστε επίσης: Λιμενικά τέλη & νομοθεσία: Τι ισχύει για ημερήσιο, μηνιαίο και ετήσιο ελλιμενισμό


Η Μαρίνα Πόρτο Χέλι λειτουργεί βάσει σύγχρονων προτύπων ελλιμενισμού για όλα τα σκάφη που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της. Δείτε περισσότερα θέματα στο blog μας και ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Linkedin, ώστε να ανακαλύψετε περισσότερα για την τοποθεσία, τις υπηρεσίες και τη φιλοσοφία μας.

SHARE